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  1. 紀要
  2. 麻布大学雑誌
  3. 麻布大学雑誌Vol.1/2 (2000)

牛すね肉,およびスープストックの熟成過程の統計的検討

https://az.repo.nii.ac.jp/records/4365
https://az.repo.nii.ac.jp/records/4365
8e349573-1b40-45b7-9834-e17f7fac16a9
名前 / ファイル ライセンス アクション
bull_jau_vol1-2-033.pdf bull_jau_vol1-2-033.pdf (503.7 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2000-01-01
タイトル
タイトル 牛すね肉,およびスープストックの熟成過程の統計的検討
タイトル
タイトル Statistical Analysis of the Aging Process of Second Thigh Beef and Soup Stok
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Thigh beef
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Soup stock
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Aging process of second
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Free amino acid
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Trausparency
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Principal component analysis
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
記事種別
内容記述タイプ Other
内容記述 原著論文
Type
内容記述タイプ Other
内容記述 ORIGINAL ARTICLE
著者 光崎, 龍子

× 光崎, 龍子

光崎, 龍子

ja-Kana コウザキ, リュウコ

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森, 真弓

× 森, 真弓

森, 真弓

ja-Kana モリ, マユミ

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鈴木, 啓子

× 鈴木, 啓子

鈴木, 啓子

ja-Kana スズキ, ケイコ

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遠藤, 千鶴

× 遠藤, 千鶴

遠藤, 千鶴

ja-Kana エンドウ, チズル

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KOHZAKI, Ryuko

× KOHZAKI, Ryuko

en KOHZAKI, Ryuko

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MORI, Mayumi

× MORI, Mayumi

en MORI, Mayumi

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SUZUKI, Keiko

× SUZUKI, Keiko

en SUZUKI, Keiko

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ENDO, Chizuru

× ENDO, Chizuru

en ENDO, Chizuru

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所属機関
麻布大学環境保健学部保健疫学研究室
所属機関
相模女子大学
所属機関
相模女子大学
所属機関
四国大学
Institution or Company
College of Environmental Health
Institution or Company
Sagami Women's University
Institution or Company
Sagami Women's University
Institution or Company
Shikoku University
Abstract
内容記述タイプ Other
内容記述 Aging is necessary for the improvement of the quality of meat. To evaluate the aging process of second thigh beef and beef soup stock from rigor mortis. We analyzed physiochemical measurements from 4 to 22 days after slaughter by statistical analysis. By principle componnent analysis of pH turbidity and transparency, the course could be classified into the former half (period of progression to aging from rigor mortis). 10 days after slaughter (turning point) and the latter half (aging period), and free amino acids, the course of the second thigh beef could be classified into 4 periods before 13 days after slaughter of progression to aging from rigor mortis) and 16, 17, and 22 dats after skayghter (aging periods). The course of the soup stock could be classified into 3 periods: former half (period of progression to aging), 16 days after slaughter (turning point) and the latter half (aging period). These results suggest that the aging period of second thigh beef is 10 days or more after slaughter, and its good taste is obtained 16 days after slaughter while soup stock with a good taste is obtained 16 days or more after slaughter.
書誌情報 麻布大学雑誌
en : Journal of Azabu University

巻 1/2, p. 33-39, 発行日 2001-03-31
出版者
出版者 麻布大学
Publisher
出版者 Azabu University
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1346-5880
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11561468
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
text version
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
format
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
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